Events overview


Website workshop

bekijk eventSub-event 1!!!Sub-event 1!!!

Veldonderzoek Kolenspoor

Van september 2015 tot januari 2016 deden we een veldstudie langs het Kolenspoor. We wandelden het Kolenspoor af samen met de Genkse wijkmanagers en fotografeerden opvallende initiatieven en ruimtelijke mogelijkheden. We deden ook een reeks interventies. We betraden de publieke ruimte met een bakfiets, waarop een mobiel grafisch werkstation staat gemonteerd. Mensen die deel uitmaken van interessante initiatieven langs het Kolenspoor, kunnen dit mobiele werkstation gebruiken om een poster te maken die hun vaardigheden visualiseert. Hiermee maken we een visuele inventaris van (1) de mogelijkheden van de lokale bevolking en (2) lege of onderbenutte ruimtes. Deze inventaris moet alternatieve ruimtelijke toekomsten van het Kolenspoor inspireren.
bekijk event

Toetsingslabo's - Foodstations

Deze toetsingslabo's handelen rond het koppelen van tuinieren aan lokale voedselproductie, verkoop en distributie.
bekijk event

Toetsingslabo's - Urban Ranches

Dit toetsingslabo handelt rond het koppelen van kennis en netwerken van kleine en grote urban famring projecten.
bekijk event

Toetsingslabo's - Recycle - ateliers

Dit toetsingslabo handelt rond het koppelen van kennis en netwerken van kleine en grote projecten rond hergebruik en restmaterialen.
bekijk event

Toetsingslabo's - Bouwkampen

Deze toetsingslabo's handelen rond het koppelen van warmtenetten aan bouw - maakprojecten in leegstaande gebouwen.
bekijk event

Toetsingslabo's - Vervoering

Dit toetsingslabo handelt rond het koppelen van kennis en netwerken van kleine en grote projecten rond alternatieve transportmodi.
bekijk event

Toetsingslabo's 2.0 - Werkstation

Een werk-station is een plek of gebouw waar een specifieke activiteit plaats vindt om een wenselijke verandering in de omgeving te bewerkstelligen door middel van werk. Hier rond werden toetsingslabo's georganiseerd.
bekijk event

Toetsingslabo's 2.0 - Voedselstations

De voedselwerkstations hebben de ambitie om typisch Genkse ontmoetingsplekken en trekpleisters te worden rond lerende natuur en voedselprojecten waarbij gebruik wordt gemaakt van lokale dynamieken. Om deze af te toetsen en te ontdekken, werden er toetsingslabo's georganiseerd.
bekijk event

Toetsingslabo's 2.0 - Maak - werkstations

Genk is bevolkt met mensen met maak-skills, al worden die vandaag door het gebrek aan werkplekken die dat soort vaardigheden kunnen gebruiken, onderbenut. Hiervoor wil men op zoek naar maak - werkstations. Deze worden afgetoetst in toetsingslabo's.
bekijk event

Toetsingslabo's 2.0 - Energie-werkstations

Energie werkstations onderzoeken ‘energie maken’ als een productieve activiteit. De verduurzamingsopgave van de stad Genk wordt hier nauw gekoppeld aan sociale initiatieven. Dit wordt mogelijk gemaakt door de productieve combinatie tussen veel onderbenutte ruimtes, EnergyVille, scholen, de voetbalwerking van KRC en lokale clubs en de buurtbewoners aan het Kolenspoor in Waterschei en Zwartberg. De winsten hierrond worden afgetoetst in deze toetsingslabo's
bekijk event

Multiproductief kolenspoor

bekijk event